En 30 års present att minnas

by Simon Engblom
gifts

Alla vill vara den som klurar ut en perfekt 30 års present. Men vad passar egentligen in på beskrivningen “perfekt 30 års present kille”? Måste en bra present ens vara en sak eller går det lika bra med en upplevelse? Frågorna är många och svaren hittar du här. 

Uppdrag 30 års present:

Vad?Hitta 30 års present
Till vem?Kille, 30 år gammal
Budget? Okänd
Avsändare? Vem som helst

Till dig som googlat “30 års present kille”

Att hitta rätt i djungeln av presenter som går att köpa på nätet kan vara ett bry. Idag kan man beställa hem nästan vad som helst från jordens alla hörn. Denna uppsjö av möjligheter kan ställa till det när det gäller att inhandla en present. Googlar man till exempel “30 års present kille” får man hundratusentals förslag. Allt från strumpor till ett fallskärmshopp verkar vara en strålande födelsedagspresent på 30-årsdagen. Alkoholhaltiga drycker föreslås även relativt frekvent, men vad gör man om den man ska fira redan har strumpor, inte gillar höjder och inte dricker alkohol?

En personlig 30 års present är målet för de flesta gratulanter. Kanske letar man en 30 års present till sin pojkvän. Då ska presenten självklart ha en ytterst personlig underton och det ska märkas vem presentens avsändare är. Till en pojkvän kan det passa bra med en upplevelse att njuta av tillsammans. Kanske en parmassage eller middag på en lyxig restaurang? En annan populär sak att ge bort till en pojkvän är en övernattning på något mysigt hotell. Är man dessutom sambo med den man uppvaktar kan det kännas extra mysigt att lämna det egna hemmet och fira ihop på annan plats. 

En perfekt present till ens bästa vän

När ens bästa kompis i hela världen fyller 30 år vill man självklart uppvakta med något som känns lite extra högtidligt. Är bästisen en kvinna kanske denna kan uppskatta någon form av smycke. Något vackert kan bli en sak som din tjejkompis kan bära i många år som ett minne av den stora dagen och av sin omtänksamma bästa vän. Har bästa kompisen hål i öronen kan ett par vackra örhängen komma väl till pass. Annars kan det fungera med ett snyggt halsband eller armband. 

Är man istället BFF med en man kan en upplevelse vara intressant att ge bort. Ett tips är att månaderna innan bemärkelsedagen undersöka i fall mannen i fråga har några drömmar om upplevelser. Det kan handla om att få köra en viss bil, besöka ishotellet eller kanske ta dykarcertifikat. Att få infria denna dröm kan glädje både den som fyller år och den som ger bort upplevelsen. Som bästa vän är det självklart väldigt härligt att få se sin kompis riktigt lycklig. 

Vill man hellre ge bort en present som man som gratulant själv kan vara en del av kan det passa med något av följande:

  • En vinprovning
  • En dag på spa ihop
  • En matlagningskurs

Uppvakta din bror, syster, flickvän eller kille med ett gemensamt minne

Fotografier blir alltid uppskattade som present. Ett bra presenttips är att göra en fotobok av gemensamma minnen komplett med korta texter som beskriver händelserna. Denna blir en ytterst personlig present som visar att man verkligen ansträngt sig för den som fyller år. Fotoböcker är extra kul att få numera nära flertalet bilder aldrig framkallas. Nästan alla sparar sina fotografier främst i sina telefoner, alternativt i någon typ av molntjänst där de aldrig visas upp för allmänheten. Detta gör att foton sällan visas för någon annan än personen som tog fotot. Genom att ge bort nutidens fotoalbum, en fotobok, ger man sin vän möjlighet att bevara bilder av de gemensamma minnena i fysisk form. 

Andra personliga presenter som kan passa för en bror, syster eller annan närstående kan vara något från det förgångna. Kanske en sak man har hemma som man vet att syskonet verkligen tycker om. Att ge bort något man själv håller kärt kan vara en riktigt fin gest. Genom den visar man att ens näras lycka är viktig för en och att man hellre ser jubilaren lycklig än behåller den älskade saken själv. Detta är dessutom ett lysande återbruk där presenten inte utarmar naturens resurser, eftersom den är begagnad. 

Related Posts