Google Meet – hur fungerar det?

by Lisa Jakobsson

En av de främsta videsamtalstjänsterna är Google Meet. Tjänsten lanserades Mars 2017 som en del av Google Hangouts. Därefter började Google föra över användarna från Hangouts till Meet och Chat. Google Meet gör det enkelt för privat personer, studenter och företag att upprätthålla kommunikationen mellan olika människor.

Under Corona pandemin användes Google Meet flitigt då all undervisning och arbete skedde hemifrån. Detta innebär att många lärare och studenter hade sin undervisning över möten online.

Hur fungerar Google Meet?

För att använda Google Meet behöver du inte betala för någon funktion eller prenumeration. Det är privatperson gratis att ladda ner och använda Google Meet. Du behöver ett Google-konto eller ett G Suite-konto för att använda Google Meet. Detta innebär att du inte kan starta ett möte utan Google konto men kan delta i ett möte utan ett konto.

Hur fungerar Google Meet?

För att starta ett möte kan personer använda Google Kalender-händelser. Vidare går det även att gå med i möten genom att klicka på möteslänken som skickas till dig i genom ett sms eller e-post. Detta innebär att användare kan enkelt boka in samtal direkt i Google Kalendern och skicka inbjudningar direkt mellan varandra genom mejl och sms.

Några fördelar med Google Meet.

 • Är en gratis för gratis privatperson att använda.
 • Kan enkelt laddas ner till både telefon, mobil och surfplatta.
 • Är en internationell app som tillåter dig att kontakta människor på andra sidan jorden.
 • Stilren och minimalistisk layout för att underlätta navigering av gränssnittet under möten

Google Meet vs Zoom

Det finns många fördelar med Google Meet som särskiljer det från andra liknande applikationer. En av Google Meets största konkurrenter är Zoom. Deras skillnader är marginella men kan vara avgörande beroende på hur applikationen ska användas. Fortsättningvis är både Zoom och Google Meet gratis.

Google Meet

 • Lämplig för snabba möten.
 • Maximal deltagarkapacitet på 100 i gratisplanen.
 • Obegränsade möten med varaktighet upp till 1 timme.
 • Fungerar på ett stort antal webbläsare, vilket gör det lätt att ladda ner Google Meet
 • Kan visa upp till 16 ansikten samtidigt.

Zoom

 • Perfekt för större möten.
 • Maximal deltagarkapacitet på 100 i gratisplanen.
 • Obegränsade möten med var och en upp till 40 minuters varaktighet.
 • Gallerivyn i zoom kan visa 49 användare samtidigt.

Sammanfattning

Den främsta skillnanden mellan applikationerna är antalet människor som kan delta i mötet. Både Zoom och Google Meet gratis vilket gör det möjligt för användare att testa och utforska båda tjänsterna. Vidare är det enklare att använda Zoom om det ska hållas ett större möte, detta kan vara konferanser där främst en talar och 90 deltagare lyssnar. Fortsättningsvis är Zoom inte en Google produkt och kan därefter inte kombineras med Google Kalender eller liknande produkter. Detta innebär att Zoom länkarna måste skickas separat till varje användare.

Problem med Googles videosamtal?

Skulle de uppkomma svårigheter eller att användarna kommer på förbättringar är det möjligt att använda Googles support. Denna supporten har ett brett utbud av artiklar som förklarar hur videosamtalen fungerar. Det finns även artiklar som erbjuder lösningar på de vanligaste problemen som förekommer.

Related Posts