Jessica Wahlgren – Sveriges mest kända makeup artist

by Simon Engblom
MAKE UP

Som före detta maka till Linus Wahlgren och mamma till två av Christina Schollin och Hans Wahlgrens barnbarn är och förblir Jessica Wahlgren en del av den mycket kända familjen Wahlgren. Jessica har även gjort sig ett namn som uppskattad make up-artist och numera även som gift med före detta tennisproffset Magnus Norman. 

Snabbfakta om Jessica Wahlgren

Namn:Jessica Wahlgren Norman
Född:1975
Barn:Linn Wahlgren och Colin Wahlgren
Make:Magnus Norman

Jessica Wahlgren och Linus Wahlgren ställde till med kändisbröllop 

Jessica Wahlgren hamnade i rampljuset tidigt. 21 år gammal representerade Jessica landskapet Blekinge, där Jessica Wahlgren kommer från, i tävlingen Fröken Sverige. Jessica har sagt i intervjuer att hon inte alls trivdes under tävlingens intervjumoment och att hennes svar på frågorna hon fick framstod som dumma. Jessicas familj tyckte inte att tävlingen var något att vara stolt över så när Jessica kröntes till Fröken Blekinge fick hon stå där ensam, utan sin familj. I den stora Sverigefinalen kom Jessica trea, men det var inte genom hennes deltagande i tävlingen hon blev känd för hela svenska folket. 

Istället blev det kärleken som kom att bli Jessicas biljett till kändisskap. Redan som 24-åring träffade hon sin blivande make, men de två blev inte ett par förrän två år senare. Jessica gifte sig med Linus Wahlgren år 2007. Ceremonin ägde rum i Lidingö kyrka och hela familjen Wahlgren fanns med som gäster på bröllopet. Två av Linus skönsjungande syskon, Pernilla och Niclas, sjöng en specialkomponerad sång under vigseln och inte ett öga var torrt. I äktenskapet med Linus Wahlgren fick Jessica två barn – Linn och Colin. Jessica, som tidigare hette Johansson, bytte till makens efternamn vid vigseln och blev därmed en del av den stora nöjesfamiljen Wahlgren. Andra kända gäster vid Jessica och Linus vigsel var:

  • Sarah Dawn Finer
  • Charlotte Perelli 
  • Rafael Edholm

Jessica Wahlgren i Wahlgrens värld

Tyvärr höll inte äktenskapet mellan Linus och Jessica. Fem år efter att Linus och Jessica sagt ja var skilsmässan ett faktum. De forna makarna var dock redan från början tydliga med att de fortsatt tänkte ha en fungerande och god relation till varandra. Att de varit noga med att hålla detta löfte har varit tydligt efter Linus och Jessicas separation. Från och till har Jessica och Linus dykt upp gemensamt på premiärer med sina barn och ex-makarna har även skaffat en hund ihop som de har delad vårdnad om. Hunden som heter Frankie och är en pomchi har blivit en kär familjemedlem för både Jessica och Linus. Via Jessica Wahlgrens instagram och blogg har nyfikna kunnat ta del av bilder av den söta hunden. 

Jessica Wahlgrens fortsatta inblandning i familjen Wahlgren slutar dock inte vid barn och hund. Under sitt förhållande med Linus kom Jessica otroligt nära Linus storasyster Pernilla Wahlgren och denna bästisrelation påverkades inte av Linus och Jessicas separation. Istället har relationen till Pernilla blomstrat och lett till en typ av partnerskap. De ses ofta ute tillsammans på restaurang och café. I sin roll som make up-artist fungerar Jessica också som sminkös åt Pernilla och följer även med på hennes turnéer land och rike runt. 

Så blev Jessica Wahlgren frisyr-kändis 

Under 2020 blev det känt att Jessica Wahlgren mött kärleken på nytt. Den lycklige visade sig vara ingen mindre än det forna tennisproffset Magnus Norman. Året efter blev Jessica Wahlgren sambo med sin Magnus och snart stod det klart att paret dessutom förlovat sig. Det var Magnus som frågade om Jessica ville gifta sig med honom. Det var på instagram Jessica Wahlgren delade med sig av den roliga nyheten till sina följare, även om det också spekulerades vilt på sidor som Facebook och Flashback. Snabbt började hennes följare spekulera kring det stundande bröllopet mellan de två älskande men ingen av dem kunde ana att detta bröllop till största del skulle komma att handla om Jessica Wahlgrens frisyr. 

Med bröllopet mellan Jessica Wahlgren och Magnus Norman föddes uttrycket “en Jessica Wahlgren tofs”. Högst upp på huvudet ville Jessica Wahlgren nämligen skapa lite volym i sin frisyr och valde därför att sätta upp en del av sitt hår. Denna “tofs” kom senare att diskuteras flitigt. Jessica själv har berättat att följare av hennes sociala medier till och med varit upprörda kring Jessicas val av frisyr. Många menade att denna lilla uppsättning förstörde hela Jessica Wahlgrens bröllopslook, något bruden själv inte alls höll med om. Jessica själv var som tur var mycket nöjd med sitt val av bröllopsstyling och kände sig väldigt fin på sin stora dag.

Related Posts