Så bleker du dina tänder hemma

by Lisa Jakobsson
bästa billigaste

Gemene svensk spenderar en väldigt massa pengar på tandblekningsgel, strips och andra typer av produkter som syftar till att bleka tänderna. Dessa produkter kanske kan bleka dina tänder, men de kan också skada dem eftersom de är tillverkade av kemikalier.

Som ett resultat skulle ditt dyrbara leende bli bortskämt och fläckat. Vad kan lösningen vara? Tänk inte för mycket; vi har täckt dig! Att använda naturliga produkter och sätt för tandblekning är din väg att gå. Här är ett par sätt för dig att naturligt bleka tänderna utan att använda skadliga kemikalier:

Första saker först, borsta tänderna regelbundet

Låt oss presentera det mest uppenbara först – det är viktigt att borsta tänderna dagligen för att tänderna ska lysa. Om du inte borstar regelbundet, se till att börja göra det just nu. Om du borstar tänderna dagligen och dina tänder fortfarande visar sig vara gulaktiga, försök borsta oftare, särskilt efter att ha ätit eller druckit, då detta kan leda till gula tänder.

Borsta dock inte omedelbart efter att du har tagit sura livsmedel eller drycker eftersom det kan leda till erosion.

För att ge ditt leende lite extra glamour, prova att använda tandblekande tandkräm. Denna typ av tandkräm använder milda slipmedel, vilket kan hjälpa till att ta bort hårda fläckar från tänderna. Om du har problem med att använda sådan tandkräm är det dock en bra idé att hänvisa till din tandläkare.

Oljedragning

Oljedragning är ett traditionellt botemedel mot tandblekning av indianer. Denna teknik är också avsedd att förbättra din allmänna munhälsa och hygien.

För att utföra oljedragning måste du klämma olja runt i munnen. Vilken olja som helst kan användas för att dra i olja, men solrosolja och sesamolja används mest. Kokosolja är också ett populärt alternativ eftersom det smakar härligt och också erbjuder andra hälsofördelar.

Oljedragning är användbar eftersom det hjälper till att ta bort många typer av bakterier från munnen. Dessa bakterier orsakar plack och gör dina tänder gulaktiga. Därför kan oljedrivning vara mycket användbart för dig i din tandblekning.

Det finns inga vetenskapliga bevis som stöder det faktum att oljedrivning är användbar för tandblekning, men de människor som använde denna teknik är nöjda med resultaten. Dessutom finns det ingen skada att prova, eller hur?

För att utföra oljedrivning med kokosnötolja, ta en matsked av den och kläm den i munnen. Fortsätt denna process i 15 till 20 minuter.

Pensla med bakpulver

Bakpulver har tandblekningsegenskaper; det är därför det är vanligt i tandkrämsreklam. Det hjälper till att gnugga bort fläckar från tandytan på grund av dess milt slipande natur. Väteperoxid är å andra sidan ett naturligt blekmedel. Det hjälper också till att döda bakterier. Människor har använt väteperoxid för att döda bakterier på sår i många, många år nu.

Vad får du om du kan göra en tandkräm av de två ämnena? En perfekt tandblekningslösning! Ta en matsked bakpulver och två matskedar väteperoxid. Blanda både innehållet så får du en klistra in. Använd denna pasta för att borsta tänderna regelbundet. Det är inte magiskt; du skulle inte få superblanka tänder strax efter en session. Använd denna klistra in dagligen så kommer du så småningom att se skillnaden.

Du kan också göra en munvatten med samma förhållande bakpulver och väteperoxid, plus lite vatten.

Båda ämnena är ofarliga, men om du känner att du har gjort något fel, som att använda fel ingredienser, kontakta din tandläkare omedelbart.

Gnugga banan, apelsin eller citronskal

Precis som att olja drar har detta botemedel inte heller någon vetenskaplig forskning som stöder det. De som gav det ett skott är dock nöjda med resultatet. Dessutom involverar det inga skadliga kemikalier, så varför inte?

För att utföra detta ”trick”, ta en banan-, apelsin- eller citronskal och gnugga den försiktigt på tänderna. Fortsätt att gnugga den i cirka 2 minuter, tvätta sedan munnen ordentligt och borsta tänderna.

Skalningarna av dessa frukter innehåller citronsyra, vilket teoretiskt hjälper till att bleka tänderna. Om du har känslighetsproblem är det troligt att dina tänder emalj är svaga eller har försvunnit. I så fall rekommenderas det inte att använda denna lösning. Om du redan har provat och har problem med tänderna, bör du besöka din tandläkare omedelbart.

Diet rik på frukt och grönsaker

Krispiga frukter och grönsaker är kända för att gnugga plack från tänderna medan du tuggar dem. De är naturligtvis inte en ersättning för att borsta tänderna, men varje botemedel är ett utmärkt botemedel om det ger resultat som förväntat. Dessutom är frukt och grönsaker kända för att vara mycket användbara för din allmänna hälsa, det är en vinn-vinn för dig.

Läs mer på tandblekninghemma.eu.

Related Posts