Sannegårdens pizzeria mättar alla magar

by Simon Engblom
SANNE

Att studera Sannegårdens pizzerias meny är en dröm för gommen. När man läser menyn rinner saliven till av allt det goda. Det finns givetvis alternativ för de som inte kan äta allt, både glutenfritt och veganskt finns. Flera år i rad har Sannegårdens pizzeria utsetts till Sveriges bästa pizzeria.

Topp fyra pizzor i Sverige 2021

Nummer 1Kebabpizza
Nummer 2Vesuvio
Nummer 3Capricciosa
Nummer 4Margherita
BubblareEn egenkomponerad/modifierad pizza

Pizzeria Sannegården för alla veckans dagar

Som så mycket annat finns det statistik över när svenska folket äter sin efterlängtade pizza. En vanlig vecka så är det en långsam ökning över veckodagarna tills det exploderar framåt helgen. Många tror kanske att fredagspizzan är stor, men faktum är att söndagspizzan faktiskt är snäppet större. Det finns givetvis undantag som bekräftar regeln även här och det är löningsdagen. Då är suget att köpa pizza stort och pizzeriorna har rena högsäsongen.

Sannegårdens pizzeria har sedan starten utökat till flera filialer. De återfinns numera på ett flertal platser över västra sidan av Sverige.

 • Alingsås
 • Eriksberg (Göteborg)
 • Hovås (Göteborg)
 • Johanneberg (Göteborg)
 • Kungälv (Göteborg)
 • Lerum (Göteborg)
 • Lilla Edet (Göteborg)
 • Mölnlycke
 • Onsala
 • Sannegården (Göteborg)
 • Skanstorget (Göteborg)
 • Skövde
 • Ulricehamn
 • Varberg
 • Västra Frölunda (Göteborg)
 • Åby (Göteborg)

Befinner man sig i Göteborg eller dess närområde behöver man inte gå hungrig, det är helt klart. En långweekend i Göteborg med omnejd blir perfekt att planera in. För att grunda är det bra att börja redan innan man kommer till Göteborg.

Sannegårdens pizzeria i Varberg nära Sveriges historia

Kommer man söderifrån så kan man ta lunch på Sannegårdens pizzeria i Varberg. Varberg är en mysig liten stad att vandra runt i. Innan man åker vidare så hinner man med en liten uppfriskande promenad runt fästningen också. På fästningen återfinns för övrigt den berömda knappen som dödade Karl XII vid Fredriksten.

Sannegårdens pizzeria i Skövde ger en paus för både mat och kunskap

Åker man från östra sidan Sverige så är det Sannegårdens pizzeria i Skövde som gäller. Med en mätt mage så kan man knata iväg till Balthazar Science Center och låta geniknölarna jobba med kunskap. När kunskapsnivån är nådd för denna gång så åker man vidare mot Göteborg, västkustens huvudstad.

Sannegårdens pizzeria på Eriksberg – platsen där allt började

Göteborg består bland annat av Hisingen som är en av Sveriges största öar. På Hisingen finns området Eriksberg där det finns bra boende att boka för en helg i Göteborg. Det är inte det enda som är bra med Eriksberg, även Sannegårdshamnen ligger där. Vän av ordning har redan här räknat ut att det är här originalpizzerian återfinns, Sannegårdens pizzeria Eriksberg.

Då kan man känna lugnet infinna sig. Man kan hitta på massor av roligheter i Göteborg och ändå veta att middagen alltid går att få tag i utan problem. Den som är intresserad av Sannegårdens pizzerias historia blir inte besviken. Här ligger nämligen ursprunget av pizzeriornas moder i Sannegårdens historia.

Ett gott bemötande och mat lagad med genuin kärlek är standard här. De vet hur man värnar om kunderna och ger dem det bästa som finns – en nylagad, varm, pizza. Att sitta i dessa anrika lokaler och känna pizzahistoriens vingslag är fantastiskt. Sannegårdens pizzeria har under flera år har utsetts till Sveriges bästa pizzeria. Det har givetvis höjt kraven hos både ägare och kunder.

Sannegårdens pizzeria i Alingsås – ett vattenhål bland kaféer

Vill man inte äta en avslutande lunch på Eriksberg innan man åker finns det andra alternativ. För de som åker österut kan man stanna till i mysiga Alingsås på vägen hem. Sannegårdens pizzeria i Alingsås erbjuder mycket gott att mätta en hungrig mage med.

Finns det ändå plats över efter måltiden kan man ta en sväng runt Alingsås stadskärna. Detta är väl värt en tur eftersom Alingsås är känt för att vara Sveriges kaféstad nummer 1. Med många mysiga kaféer kan man ta en kopp kaffe på maten innan man rullar hemåt.

Att sitta och filosofera på ett kafé kan vara mysigt. Kanske reflekterar man över Alingsås mest kände man, Jonas Alströmer. Jonas var den som tog en av våra käraste rotfrukter till Sverige, nämligen potatisen. En potatispizza skulle vara spännande att se på Sannegårdens pizzerias meny i framtiden. Tänk att beställa en pizza Alströmer, vilken grej!

Related Posts