Vera – Sveriges trendigaste Herngren?

by Simon Engblom
media1

Med en rikskändis till pappa som dessutom driver ett produktionsbolag, är det kanske föga förvånande att Vera Herngren, 26, redan debuterat både som skådespelerska, manusförfattare och regissör tidigt i livet. Felix Herngrens näst äldsta dotter har många förutsättningar för en lika succékantad karriär som sin far. 

Snabbfakta om Vera Herngren:

Passet sägerVera Esther Myrberg Herngren, 08 MAR 96
FöräldrarFelix Herngren och Jenny Myrberg
HelsyskonFanny (31), Leo (21)
HalvsyskonBill (16), Iris (11), Lisa (9)
BonusmammaClara Herngren
BonussyskonNils (21)
KarriärdebutRegiassistent Störst av allt och Björnstad
Aktuell medProducent och huvudroll i TV-serien Likea (2022) på Cmore och manusförfattare för Viaplay-serien Leva Life (kommer 2023)

I pappas fotspår

Vill man in i svenska komiker- och filmbranschen är Felix Herngren inte helt fel pappa att ha. Den uppskattade skådespelaren och regissören har haft otaliga succéer som Papi Raul, Solsidan, Bonusfamiljen, Vår tid är nu och många fler. Han är även, och kanske framförallt, delägare till produktionsbolaget FLX som står för produktionen av båda de serier som Vera medskapar och medverkar i just nu. Det är ingen hemlighet att hon fått en unik insyn i branschen ända sedan barnsben. I flera intervjuer har hon berättat om hur det varit att växa upp i inspelningsmiljöer och hur tacksam hon är över det och allt hon lärt sig därigenom.

Herngrens i Sverige

Enligt SCB fanns det 131 Herngrens i Sverige 1 januari 2022, vilket gör det till ett relativt ovanligt efternamn. Ett namn som både är unikt och redan förknippat med succé kan vara fördelaktigt för karriären. Många av Sveriges Herngrens, ungefär 15 % t.o.m., utgörs av Veras närmsta familj. Med farmor och farfar, pappa Felix och hans syskon Moa och Måns, deras respektive barn och makar blir i runda slängar omkring 20 stycken.

Antalet Herngrens har över åren stadigt ökat i Sverige vilket kändisfamiljen helt klart varit bidragande till. Måns har tre barn med två olika mammor och har gift sig fyra gånger. Felix har sex barn med två olika mammor samt en bonusson. Moa sticker dock ut i syskonskaran med bara ett barn. Felix äldsta dotter, Veras syster Fanny, som har behållit pappas efternamn trots äktenskap, har också fått två egna barn på senare år. 

Så hur heta är familjen Herngren?

Med sociala medier och reality TV-serier är det absolut möjligt att bli kändis utan vidare. Familjen Herngren, i jämförelse med t.ex. Wahlgrens eller Parneviks, tycks dock inte vara mycket för den sortens synlighet. Visst, alla Felix barn (utom yngsta dottern Lisa än så länge) har debuterat i TV-rutan och dottern Iris (11) har praktiskt taget vuxit upp i TV-rutan som Wilma, dotter till Alex och Anna i Solsidan. Men Vera är den enda av dem med öppet insta-konto och över 2000 följare. 

Veras kusiner Saga och Neo (barn till Måns och Lena Philipsson) har båda så gott som fullständigt undvikit rampljuset och är knappt sökbara på internet. Kusinen Max Herngren Derpich deltog 2018 i Efter tio med Malou tillsammans med mamma Moa. Utöver det har Twitter varit hans sociala mediekanal of choice med fokus på gaming och programmering. Vera tycks således vara den mest synliga i sin generation Herngrens.

Vi tar tempen på Vera Herngren:

  • Två besök i TV4 Nyhetsmorgon under 2022
  • Hann knappt färdigställa Likea innan nästa projekt drog igång
  • Har en öppen profil på instagram med över 2000 följare 
  • Registrerade sitt eget bolag Vera Herngren AB, 2021 
  • Kristallennominerad 2022 (Likea, årets komedi & humor) 
  • Heter Herngren
  • Ganska hett ändå!

Är det en räkmacka att vara en Herngren?

Felix, Måns och Moa växte upp med en jurist och en läkare till föräldrar men de valde alla tre att skippa akademikerspåret och ge sig in i skådespeleri, film- och TV-produktion. Likväl är det långt ifrån alla i nästa generation Herngrens som idag väljer sina föräldrars fotspår. Det går nog att säkerställa att en inte automatiskt blir kändis bara för att en har kända föräldrar. Det går dock lika säkert att säga att om en vill bli kändis så skadar det absolut inte att ha det.

Men är Vera verkligen trendigare än sin pappa? Hennes offentliga framgångar under 2022 är än så länge inte att jämföra med pappas, som sig bör kanske med hans över 20 år i branschen. Vi ser dock fram emot att se vad framtiden har att utvisa för fröken Herngren. 

Related Posts