Stort test över svenska fiberleverantörer

by Lisa Jakobsson

Att det finns en mängd olika leverantörer med lika många bredbandstyper är nog ingen större hemlighet. När det kommer till fiber – kan man beskriva denna bredbandstyp som den snabbaste och stabilaste färdigheten just nu.

Bredband via fiber är ett optiskt system – varav ljus leds genom fibrer vars kärnor är gjorda av glas eller plast från ett millimeters diameter. Dessa glas- eller plastkärnor är omgivna av ett mantelhölje och oftast också av ett lager eller skal. Läs mer på https://fiberleverantörer.se/.

Till detta, ingår ett överföringssystem bestående av en mottagare och en sändare. Varav sändaren skickar signalen genom ’fiber-tekniken’, det vill säga, genom ljuset som beskrivs ovan. Dessa signaler hamnar sedan hos mottagaren som översätter dessa ljussignaler – och nu har vi helt plötsligt elektriska impulser som kan skickas till din dator, telefon eller TV.

Fiberleverantörer

Nedan finner du en lista över fiberleverantörer som har visat sig vara både konkurrenskraftiga och stabila över tid. Detta är alltså bredbandsbolag som har fått frekventa hyllningar på nätet.

  • Telenor
  • Ownit
  • A3
  • Bredbandsbolaget

Related Posts